Sizlere bu bloğumda maskara ile rimel arasındaki farklardan bahsedeceğim. Maskaraların nasıl kullanıldığı, maskaralar nedir, ne işe yarar, rimel nedir, rimel ne işe yarar, rimel ne için kullanılır, rimel ile maskara arasındaki fark bunun gibi bir çok bilgiyi sizlerle paylaşacağım. Makyaj denildiğinde belki ilk akla gelen rimel oluyor. Önemi kişiden kişiye değişse de tek bir makyaj malzemesi alacaksam yanıma bu her zaman rimel olmuştur.
Maskara yada rimel kirpiklerin daha canlı ve uzun gösterilmesini sağlamak için kullanılan yağlı sürmedir.Rimel’in yada diğer ifade ile maskaranın geçmişine baktığımızda ilk maskaranın 19.yy “Eugene Rimmel” tarafından ve ilk maskaranın kömür tozu, vazelin karışımıyla yapılmış olduğunu görürüz. Daha sonradan üreticinin soyadı Rimmel markalaşmıştır. Maskara sözcüğü ise İtalyanca da maske anlamına gelen “mascheradan” gelmektedir.
Peki ya Rimel mi maskara mı? Aralarındaki fark nedir? Aslında maskara ile rimel arasında pek fark yoktur. Aralarındaki fark maskaranın sadece kirpikleri kalınlaştırmak için kullanıldığı ve rimelin ise eyeliner sınıfına girerek likit bir yapısı bulunmasıdır.
Rimel nasıl sürülür? Püf noktaları nedir?
Rimeli aşamalı olarak sürmek yeni başlayanlar için daha avantajlıdır kötü makyaj ihtimalini azaltır. Çünkü bu ürünleri temizlemek hiçte kolay değildir.
Rimelin iyi tutmasını sağlamak için kirpiklerin temiz ve kuru olmasına dikkat etmeliyiz. Ayrıca rimelin kalıcı ve tazeliğinin korunması için rimel sürmeden önce kirpikler fırçalanıp pamuk çubuk ile dikkatlice kaçırmadan hafifçe pudra sürülebilir.
Uygulamaya önce üst kirpiklerden başlıyoruz. Sonra rimel fırçasını kirpiklerin diplerine fazla bastırmadan hafifçe dokundurup kirpiklerin uç kısmına doğru sağlı sollu hareketler ile yaparak çekiyoruz. Bu arada üst kirpiğimize rimel sürerken aşağıya bakmayı unutmuyoruz. Alt kirpiği rimellerken de tam tersi yukarıya doğru bakıyoruz. Fırçayı önce yukarı, sonra aşağı doğru kullanın. İşte böyle arkadaşlar rimel ve maskaraları öğrenmiş olduğunuz. Bu konularla ilgili daha çok şeyler var ama ben bu kadar anlatabildim. Sizler araştırarak daha farklı şeyler öğrenebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda sizlere daha yeni konular anlatacağım. Şimdilik bu kadar yeterlidir. Konuların devamı gelmesi dileğiyle iyi günler.